Οσίου Δαυίδ 89, Περιστέρι Τ.Κ. 12137
2105743177
2110126748

Υπηρεσίες

Η σχεδίαση στις γραφικές τέχνες αποτελεί το αντικείμενο εργασίας του επαγγελματία γραφίστα. Πολλοί δεν αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα του επαγγέλματος και τείνουν να υποβαθμίζουν την αξία και τις υπηρεσίες που προσφέρει ο γραφίστας, ωστόσο η επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει οφείλεται και στη σχεδίαση εκτός των άλλων παραγόντων.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ο γραφίστας αρχικά ενημερώνεται για το project που θα αναλάβει να υλοποιήσει. Αν κριθεί απαραίτητο λαμβάνει το υλικό που θα χρησιμοποιήσει, τις φωτογραφίες των προϊόντων, τα κείμενα και στη συνέχεια τον κατευθύνουν σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί. Χρησιμοποιώντας διάφορες εναλλακτικές μεθόδους, συλλαμβάνει την ιδέα και αρχίζει να δημιουργεί μία οπτική αναπαράσταση αυτής συνδυάζοντας λέξεις, σύμβολα και εικόνες.

Στις γραφικές τέχνες και πιο συγκεκριμένα στην τυπογραφία υπάρχουν πολλές μέθοδοι εκτύπωσης οι οποίοι διαφέρουν κυρίως ανάλογα με το είδος που θέλουμε να εκτυπώσουμε. Εμείς αναλαμβάνουμε τις εξής τρεις μεθόδους:

Offset εκτύπωση

Η offset εκτύπωση είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδος για την παραγωγή έντυπου υλικού όπως οι εφημερίδες, τα περιοδικά, τα διαφημιστικά φυλλάδια, η εταιρική ταυτότητα, τα βιβλία κ.α. Σε σύγκριση με άλλες μεθόδους εκτύπωσης, η offset εκτύπωση είναι η πιο κατάλληλη για οικονομικές παραγωγές μεγάλου όγκου και για εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας με ευκρινείς και καθαρές φωτογραφίες καθώς και με ιδιαίτερες απαιτήσεις και προδιαγραφές όπως τα χρώματα pantone ή τα σταθερά μέτρα που απαιτούνται για τις συμπτώσεις στις μετεκτυπωτικές εργασίες.

Ψηφιακή εκτύπωση

Η ψηφιακή εκτύπωση επιλέγεται για εργασίες μικρού τιράζ και για εργασίες με απαιτήσεις στο χρόνο παράδοσης που τις περισσότερες φορές είναι άμεσος. Έχει υψηλότερο κόστος ανά όψη σε σχέση με την offset εκτύπωση, αλλά επιτρέπει, την εξατομικευμένη (on demand) εκτύπωση, καθώς και την εκτύπωση μεταβλητών στοιχείων.

Στην ψηφιακή εκτύπωση υπάρχουν δύο είδη μηχανημάτων που εκτυπώνουν διαφορετικά υλικά.
Το πρώτο μηχάνημα εκτυπώνει με ξηρογραφικό μελάνι, το κόστος εκτύπωσης είναι ανά όψη και αναλαμβάνει την εκτύπωση επαγγελματικών καρτών, διαφημιστικών εντύπων, αφισών, αυτοκόλλητων, προσκλητηρίων και διάφορων άλλων εργασιών σε μικρό τιράζ.
Το δεύτερο μηχάνημα γνωστό ως plotter εκτυπώνει με υγρό μελάνι, το κόστος εκτύπωσης είναι ανά τετραγωνικό μέτρο (m2) και αναλαμβάνει την εκτύπωση εργασιών σε υλικά όπως το αυτοκόλλητο βινύλιο, ο μουσαμάς, ο καμβάς και άλλα υλικά.

Μεταξοτυπία

Η μεταξοτυπία είναι μία πολύπλευρη μέθοδος εκτύπωσης που μας επιτρέπει την εκτύπωση πάνω σε διαφορετικά υλικά όπως το χαρτί, το μέταλλο, το ξύλο, το πλαστικό κ.α. αλλά και σε πλήθος αντικειμένων όπως τα διαφημιστικά δώρα. Το κόστος εκτύπωσης ορίζεται βάσει των χρωμάτων που θα χρησιμοποιηθούν, του υλικού, της διάστασης του εκτυπώσιμου θέματος καθώς και της ποσότητας.

Οι μετεκτυπωτικές εργασίες αφορούν τις εργασίες που γίνονται μετά την εκτύπωση και αφορούν την επεξεργασία, το φινίρισμα, τη βιβλιοδεσία και τη συσκευασία. Εμείς αναλαμβάνουμε τις εξής μετεκτυπωτικές εργασίες:

Πλαστικοποίηση / Πίκμανση / Περφορέ / Κοπτικό σχήμα / Λαμινάρισμα / Θερμοτυπία / Γκοφρέ / Τοπικό UV / Εκτύπωση μεταβλητών δεδομένων / Διάτρηση / Επικόλληση / Ειδικές κατασκευές / Βιβλιοδεσία με βίδες, καρφίτσα, κόλλα ή κλωστή / Φακελοποίηση / Συσκευασία

Η διανομή είναι εκτός του πεδίου της εργασίας μας, ωστόσο εξαιτίας του γεγονότος ότι ο χώρος της διανομής έχει πληγεί από ερασιτέχνες διανομείς οι οποίοι αναλαμβάνουν τη διανομή των φυλλαδίων σας χωρίς στρατηγική, αφήνοντας περισσότερα φυλλάδια απ’ όσα πραγματικά χρειάζεται ή πετώντας τα σε διάφορα σημεία, θεωρούμε σωστό να σας προτείνουμε κάποιους επαγγελματίες των οποίων τη δουλειά εμπιστευόμαστε.

Αναθέστε μας την εκτύπωση των φυλλαδίων και ζητήστε μας να σας προτείνουμε τον κατάλληλο επαγγελματία διανομέα εντύπων. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!